Meest gestelde vragen

Gebruik van website en forum

Het raadplegen van de Belgiumdigital website en het Belgiumdigital forum is voor iedereen mogelijk zonder enige voorafgaande registratie.

Wil je ook actief deelnemen aan het forum, dan is een gratis registratie vereist (zie hieronder). Daarna kun je onder meer reageren op een bericht, zelf een nieuwe discussie starten, je foto’s delen met anderen, deelnemen aan de maandelijks Belgiumdigital Challenge, enz. Leden van Belgiumdigital vzw worden automatisch herkend en krijgen zo bijkomende toegang tot enkele voorbehouden forumdelen.

Wanneer je gebruik maakt van de Belgiumdigital website en het Belgiumdigital forum, dan stem je automatisch in met de bepalingen van de gebruiksvoorwaarden ervan. Voor het forum is er verder nog een gedetailleerd forumreglement.

Registreren op het Belgiumdigital forum

Klik op de knop hieronder om naar het registratieformulier te gaan, en geef minimaal een gebruikersnaam (nickname), een wachtwoord en een geldig e-mailadres in. We sturen je onmiddellijk een bevestigingsmail. Daarin staan jouw gegevens om in te loggen, plus een link waarop je moet klikken. Zo bevestig jij je registratie, en zijn wij zeker dat jij effectief de aanvraag hebt gedaan en dat jouw e-mailadres correct is. Bewaar deze gegevens goed voor een volgend bezoek.

Persoonlijke gegevens aanvullen of wijzigen

Eens geregistreerd kun je zelf je persoonlijke gegevens volledig verder beheren door in te loggen op het Belgiumdigital forum en daar je gebruikersprofiel aan te passen. Zo kun je bv. je wachtwoord veranderen, je e-mailadres bijwerken, een avatar instellen, je naam en voornaam invullen, aangeven welk cameramerk je gebruikt enz.

Wachtwoord vergeten

Wanneer je je gebruikersnaam en/of wachtwoord bent vergeten, is het mogelijk deze opnieuw naar je toe te laten mailen en je wachtwoord opnieuw in te stellen. Volg deze link voor het Belgiumdigital forum en vul het e-mailadres in waarmee je hebt geregistreerd. Je ontvangt dan instructies via e-mail hoe je het wachtwoord opnieuw kunt instellen. Noteer dat ook wij geen toegang hebben tot je wachtwoord, je kan dus enkel zelf een nieuw wachtwoord aanvragen.

Indien het e-mailadres in waarmee je hebt geregistreerd niet langer bestaat (en je hebt het nieuwe e-mailadres niet bijgewerkt in je persoonlijke gegevens) dan zal bovenstaande procedure niet werken. Stuur ons dan een bericht via het contactformulier.

Een reactie of bericht op het forum plaatsen

Om een nieuwe discussie te starten of om te reageren op een bestaand bericht moet je geregistreerd zijn én ingelogd.

Een uitgebreide handleiding voor het gebruik van het Belgiumdigital forum vind je in de FAQ sectie ervan.

Een foto aan je bericht toevoegen

Om een afbeelding toe te voegen aan een bericht moet je dat beeld eerst beschikbaar stellen op de een of andere onlinedienst. Op de Shoot website vind je een uitgebreid artikel hierover. Bij de opmaak van je bericht geef je dan de weblink (URL) van dat beeld mee.

(Betalende) leden van Belgiumdigital vzw kunnen een eigen portfolio aanmaken op de Belgiumdigital-server.

Wat doet Belgiumdigital voor mijn privacy?

Belgiumdigital vzw respecteert jouw privacy en doet al het mogelijke om jouw privacy bij gebruik van onze website en ons forum te beschermen. Lees ook ons volledig privacy statement.

Ik wil wel/geen e-mails ontvangen van/via Belgiumdigital

In je gebruikersprofiel op het Belgiumdigital forum kun je zelf in detail aangeven of je e-mails wil ontvangen van

  • De beheerders van de Belgiumdigital website en van het Belgiumdigital forum
  • Andere Belgiumdigital forumgebruikers
  • Externe mailing partners

Zo heb je zelf de volledige controle over de soort en het aantal e-mails dat je van of via Belgiumdigital ontvangt.

Belgiumdigital geeft in geen enkel geval je e-mailadres door aan andere forumleden of aan externe firma’s of organisaties, tenzij we daarvoor uitdrukkelijk je toestemming gevraagd en verkregen hebben.

Belgiumdigital contacteren

Om contact opnemen met de verantwoordelijken bij Belgiumdigital vzw gebruik je best het contactformulier.