BD present op de Mini-Photokina

Kom ons opzoeken op 2 december in Geel

BD present op de Mini-Photokina

Op zondag 2 december 2012 organiseert Studio 73 opnieuw de welbekende Mini-Photokina beurs in het BEMT te Geel. Ook Belgiumdigital zal daarop aanwezig zijn, en hoopt jullie daar te ontmoeten.

Zoals gebruikelijk worden op de Mini-Photokina de grootste namen uit de Belgische fotowereld rechtstreeks vertegenwoordigd door medewerkers van de leveranciers zelf.  Verder kan je er verschillende workshops en lezingen volgen over tal van onderwerpen, en staat er een heuse studio met charmante fotomodellen gratis ter beschikking.

Belgiumdigital stuurt een ploeg medewerkers ter plaatse, en verzorgt enkele workshop sessies:

Een BD-fotograaf aan het woord (sessies om 11u00 en 14u30)

BD-forumlid flashsplash publiceert vaak opmerkelijke foto’s in het Model, Studio & Glamour forumdeel. Controversiële thema’s, ongewone decors en esthetisch naakt zijn terugkerende elementen in zijn portfolio. Daarnaast kunnen ook fotojournalistiek en commercieel werk hem bekoren. Op de Mini-Photokina komt hij uitleggen waar hij zijn inspiratie vindt, en hoe enkele van zijn favoriete opnamen tot stand zijn gekomen. Wie alvast wil kennismaken met zijn werk, kan een kijkje nemen op zijn website.

De compacte systeemcamera: trick or treat? (sessie om 13u00)

Spiegelloze camera’s met verwisselbare lenzen worden intussen aangeboden door zowat elke leverancier, en vormen één van de weinige groeisegmenten op de fotomarkt. Wat maakt die toestellen dan zo bijzonder en aantrekkelijk? Brengen ze echt vernieuwd plezier bij het fotograferen, eerder dan frustratie? Waar liggen hun troeven en beperkingen, en hoe ga je daar dan mee om? Een aantal BD-fotografen die al geruime tijd met een compacte systeemcamera aan de slag zijn komen getuigen over hun ervaringen en geven toelichting bij hun mooiste beelden. Benieuwd of ze hun DSLR–verslaving al dan niet kwijtgeraakt zijn…

BD-medewerkers in levenden lijve! (doorlopend van 10u00 tot 16u00, aan de BD-infostand)

Achter het Belgiumdigital-forum en andere activiteiten schuilt een ploeg van enthousiaste vrijwilligers: moderatoren, organisatoren van Shooting Days, administratieve medewerkers, bestuursleden…
Heb je vragen, commentaren, suggesties…?  Of wil je gewoon wat meer uitleg over wat er op en rond het forum allemaal gebeurt? Op de Mini-Photokina krijg je de kans om een aantal van deze vrijwilligers te ontmoeten en je stem te laten horen.

Meer inlichtingen op de Mini-Photokina website.