23 maart: Shooting Day Yerseke

Een dagje aan de mooie Oosterschelde

23 maart: Shooting Day Yerseke
In de haven van Yerseke

Op zaterdag 23 maart 2013 organiseert Belgiumdigital een Shooting Day in Yerseke (Zeeland), aansluitend op de halfjaarlijkse Algemene Vergadering van de vzw. Yerseke is gelegen aan de mooie Oosterschelde en staat bekend als het hart van de mosselcultuur.

De Shooting Day start stipt om 12 uur, met een rondvaart op de Oosterschelde. Op onze tocht maken we kennis met het leven op deze zeearm: de vele vergezichten, het bootverkeer op het water en – met wat geluk – de zandbanken waar zeehonden liggen te rusten. Via de bekende Zeelandbrug bereiken we omstreeks 14 uur Zierikzee, een van de beschermde stads- en dorpsgezichten in Zeeland. We stoppen even voor een korte verkenning van dit mooie stadje, dat haar oorsprong kent in de vroege middeleeuwen. Om 16 uur stappen we opnieuw aan boord en varen we terug richting Yerseke.

Wie niet aan de Algemene Vergadering deelneemt, kan in de voormiddag in alle rust de haven van Yerseke verkennen, met haar vele mosselboten en pleziervaartuigen. Verderop kan er ook een wandeling over de dijk gemaakt worden of kan er een bezoekje gebracht worden aan de oesterputten. Wie echt vroeg opstaat kan – bij mooi weer – genieten van prachtig vergezicht en een mooie zonsopgang over de Oosterschelde.

’s Middags, bij het uitvaren, kan je genieten van een oer-Hollandse broodjesmaaltijd met soep. ’s Avonds is er nog een gezellig avondmaal voorzien, met keuze uit vaste menu’s.

Bij de aanlegplaats van onze rondvaartboot is er ruime gelegenheid tot gratis parkeren.

De Shooting Day staat open voor iedereen, vzw-lid of niet. Om veiligheidsredenen geldt er wel een minimumleeftijd voor deelname van 12 jaar.

Verdere inlichtingen over programma, deelname kost en inschrijving vind je in het betreffende forumtopic. Wie ook lunch en/of avondmaal wil gebruiken meldt zich best aan vóór 17 maart!