19 oktober 2013: Shooting Day Grimbergen

Ontdek samen met ons de Parel van Brabant

19 oktober 2013: Shooting Day Grimbergen
De Sint-Servaasbasiliek

Grimbergen is een bruisende en energieke gemeente, zo dicht tegen onze hoofdstad en toch zo groen en fris. Grimbergen kent een rijk verleden en tot op de dag van vandaag kan je de sfeer van de gemeentelijke geschiedenis opsnuiven door boeiende musea en prachtige monumenten te bezoeken. Op 19 oktober 2013, aansluitend op de halfjaarlijkse Algemene Vergadering van de vzw Belgiumdigital, trekken we er samen op uit om dit erfgoed beter te leren kennen.

We maken onder leiding van een deskundige gids Prinsenwandeling, die vertrekt aan de “Eugeenhoeve” en ons via het Prinsenpark naar de ruïne van het Prinsenkasteel brengt. In het Guldendal bezoeken we het Museum Oude Technieken (MOT) met zijn unieke verzameling handwerktuigen. Verder lopen we de Maalbeekwandeling en leren in de Liermolen hoe men vroeger het graan maalde. We eindigen in de Sint-Servaasbasiliek, de 17-de eeuwse kerk van de Norbertijnerabdij waar ooit het befaamde abdijbier ontstond.

De Shooting Day staat open voor iedereen, vzw-lid of niet. Deelname is gratis, maar vooraf aanmelden is verplicht.

Je kan terecht op het Belgiumdigital forum voor meer informatie over deze Shooting Day, en om je alvast in te schrijven.