Pix by the Ships – 16 september 2023

Opgelet: nieuwe datum!

De originele datum – 3 juni – blijkt voor velen ongelukkig uit te vallen …Daarom wordt deze shoot uitgesteld naar zaterdag 16 september.

Belgiumdigital organiseert op zaterdag 16 september 2023 een volgende fotoshoot met opnieuw een bijzonder decor: de authentieke ateliers van een historische scheepswerf.

Maximaal 16 deelnemers fotograferen gedurende meer dan vier uur in groepjes van vier, bij in totaal acht verschillende scènes met vier modellen (m/v). Bij deze shoot wordt zowel daglicht, flitslicht als continulicht gebruikt. Ook deze keer staan vier ervaren begeleiders de deelnemers bij met raad en daad.

Locatie

De Provinciale Erfgoedsite Scheepswerven Baasrode (vroeger bekend als het Scheepvaartmuseum Baasrode) houdt de herinnering levendig aan de tijden toen Baasrode zeer belangrijk was voor de scheepsbouw in Vlaanderen. Op het terrein van het museum, 3 hectare groot, lagen vroeger drie scheepswerven waaronder de Werf Van Praet, gesticht in 1721. We fotograferen in het Atelier Van Praet waar veel van de originele 19de-eeuwse machines voor metaalbewerking van scheepsonderdelen bewaard bleven.

De locatie ligt langs de N17 Dendermonde-Mechelen: Sint-Ursmarusstraat 137, 9200 Baasrode.

Parkeren kan op parking P1 vlak bij de ingang (groene pijl) of – als daar geen plaats meer is – op de ruimere parking P2, bereikbaar door even verder in de straat in te slaan naast Jeugdhuis Fluks. Op beide plaatsen parkeer je de hele dag gratis. Ga vervolgens binnen langs de poort achteraan P1 en verder tot aan het verzamelpunt, waar je je kan aanmelden.

Praktisch

De fotoshoot start stipt om 10:30u en eindigt rond 17:30u. Aanmelden kan vanaf 10u00.

We fotograferen gedurende twee sessies, en doen bij elk ervan achtereenvolgens vier verschillende scènes/opstellingen aan. Tussenin is een lunchpauze voorzien.
Alles gebeurt binnen, we zijn dus niet afhankelijk van goede weersomstandigheden.

Onze vier modellen: Kayra, Marlies, Vanessa en de enige echte Major Theodoricus.

Belgiumdigital voorziet bij elke opstelling en alle benodigde lichtmateriaal (incl. triggers voor flitsapparatuur). Zelf mee te brengen: eigen camera(‘s), objectieven (groothoek tot portret/telelens), eventueel fotostatief.

Deelnameprijs

De deelnameprijs bedraagt €150,00 voor leden van Belgiumdigital vzw en €175,00 voor andere fotografen.

Inbegrepen zijn:

 • deelname aan de fotoshoot
 • vergoeding voor de locatie, modellen en MUA
 • gebruik van alle lichtmateriaal (incl. triggers voor flitsapparatuur)
 • begeleiding door BD-fotografen
 • de broodjeslunch en een eenvoudige consumptie (koffie, thee, water, fris)
  (opleg voor andere consumpties of betaling van bijkomende consumpties is voor eigen rekening)
 • verzekering aansprakelijkheid tegenover derden (onder de Belgiumdigital polis).

Voor de lunch zijn twee ruime broodjes per persoon voorzien. Bij aankomst geef je aan welk beleg je verkiest.

Inschrijven

Vooraf inschrijven is verplicht, uiterlijk op 10 september 2023. Het aantal deelnemers is beperkt tot 16, wees er dus snel bij! Schrijf a.u.b. individueel in, dat maakt de behandeling voor ons gemakkelijker.

Inschrijven kan door een e-mail te sturen naar pixbytheships@belgiumdigital.com met vermelding van:

 • volledige naam van de deelnemer
 • voor vzw-leden: de nickname en het lidnummer
 • de exacte naam die bij de latere bankoverschrijving zal worden vermeld (zodat we de betaling aan de juiste deelnemer kunnen koppelen).

Je ontvangt vervolgens per e-mail een bevestiging van deelname en verdere betalingsinstructies.
Noteer dat je inschrijving voor de fotoshoot pas definitief wordt na ontvangst van het verschuldigde bedrag op onze bankrekening, uiterlijk op 11 september 2023.
Bij eventuele afzegging na deze datum kunnen we enkel nog een terugbetaling doen als iemand van de reservelijst je plaats kan innemen.

Is de fotoshoot al volzet op het moment dat je inschrijft, dan kom je terecht op een wachtlijst (we verwittigen je dan bij eventuele afzeggingen, en/of noteren alvast je interesse voor een eventuele herhaling van de fotoshoot op een latere datum).

Belgiumdigital behoudt het recht om deze fotoshoot te annuleren c.q. uit te stellen tot een latere datum als er onvoldoende aanmeldingen tijdig ontvangen zijn. In voorkomend geval wordt het betaalde bedrag teruggestort en krijgen de aangemelde deelnemers voorrang bij een latere herneming.

Kort voor de fotoshoot krijgen alle ingeschreven deelnemers nog de laatste praktische instructies per e-mail toegestuurd.

We kijken ernaar uit om samen op 16 september een bijzondere dag te beleven!

Het Belgiumdigital team