Pix at the Fort – 16 september 2023

Eerder gemelde datum, nieuwe locatie!

Belgiumdigital organiseert op zaterdag 16 september 2023 een volgende fotoshoot met opnieuw een bijzonder decor: één van de historische forten rond Antwerpen.
Dit evenement vervangt de eerder geplande fotoshoot in Baasrode: de locatie daar bleek last minute niet meer beschikbaar te zijn voor ons.

Maximaal 16 deelnemers fotograferen gedurende meer dan vier uur in groepjes van maximaal vier personen, bij in totaal acht verschillende scènes met vier modellen. Bij deze shoot wordt zowel daglicht, flitslicht als continulicht gebruikt. Ook deze keer staan vier ervaren begeleiders de deelnemers bij met raad en daad.

Locatie

Fort 8 maakt deel uit van de binnenste fortengordel rond Antwerpen. Tussen 1860 en 1864 werden acht bak- en natuurstenen forten gebouwd onder leiding van kapitein en fortenarchitect Henri Alexis Brialmont om de economisch belangrijke stad en haven te verdedigen. Fort 8 werd als enige niet gemoderniseerd in 1907 en bleef tot vandaag bijzonder goed bewaard.

De locatie ligt aan het westelijke uiteinde van de ‘ringweg’ R11 (Wijnegenm-Hoboken).

Het officiële adres van Fort 8 is Schansstraat 7, 2660 Antwerpen. Wij zullen de locatie betreden via een poort aan de Hoofdfrontweg 9 (gps-coördinaten: 51.164876, 4.349370 of nog 51° 9′ 53.5536″, 4° 20′ 57.732″). In de onmiddellijke omgeving is voldoende gratis parkeerruimte langs de Hoofdfrontweg. Vanaf de poort is het maar een korte wandeling naar de ingang van het Fort (ca. 150m – zie stippellijn). We lopen linksaf nog een 100m verder door de ‘droge gracht’ en verzamelen in de kantine van de gidsenwerking.

Praktisch

De fotoshoot start stipt om 10:00u en eindigt rond 17:45u. Aanmelden kan vanaf 9u30.

We fotograferen gedurende twee sessies, en doen bij elk ervan achtereenvolgens vier verschillende scènes/opstellingen aan. Tussenin is een lunchpauze voorzien.
Er zijn voldoende mooie locaties binnenin het fort, we zijn dus niet afhankelijk van goede weersomstandigheden (maar kunnen bij geschikt weer ook buiten aan de slag).

Belgiumdigital voorziet bij elke opstelling alle benodigde lichtmateriaal (incl. triggers voor flitsapparatuur).
Zelf mee te brengen: eigen camera(‘s), objectieven (groothoek tot portret/telelens), eventueel fotostatief.

Binnenin het fort is het uiteraard eerder koel, soms licht vochtig, en niet altijd volledig netjes. Zorg dus voor aangepaste kledij en schoeisel.

Onze vier modellen: Marlies, Raven Black, Sadie Ikxs en Vanessa.

Deelnameprijs

De deelnameprijs bedraagt €150,00 voor leden van Belgiumdigital vzw en €175,00 voor andere fotografen.

Inbegrepen zijn:

 • deelname aan de fotoshoot
 • vergoeding voor de locatie, modellen en MUA
 • gebruik van alle lichtmateriaal (incl. triggers voor flitsapparatuur)
 • begeleiding door BD-fotografen
 • de broodjeslunch en een paar eenvoudige consumpties (koffie, thee, water, fris)
  (opleg voor andere consumpties of betaling van bijkomende consumpties is voor eigen rekening)
 • verzekering aansprakelijkheid tegenover derden (onder de Belgiumdigital polis).

Voor de lunch zijn per persoon twee broodjes (met verschillend beleg) en een koffiekoek voorzien.

Inschrijven

Vooraf inschrijven is verplicht, uiterlijk op 10 september 2023. Het aantal deelnemers is beperkt tot 16, wees er dus snel bij!
Wie al aangemeld was voor de de eerder geplande fotoshoot in Baasrode heeft al voorrang gekregen.
Schrijf a.u.b. individueel in, dat maakt de behandeling voor ons gemakkelijker.

Inschrijven kan door een e-mail te sturen naar pixatthefort@belgiumdigital.com met vermelding van:

 • volledige naam van de deelnemer
 • voor vzw-leden: de nickname en het lidnummer
 • de exacte naam die bij de latere bankoverschrijving zal worden vermeld (zodat we de betaling aan de juiste deelnemer kunnen koppelen).

Je ontvangt vervolgens per e-mail een bevestiging van deelname en verdere betalingsinstructies.
Noteer dat je inschrijving voor de fotoshoot pas definitief wordt na ontvangst van het verschuldigde bedrag op onze bankrekening, uiterlijk op 11 september 2023.
Bij eventuele afzegging na deze datum kunnen we enkel nog een terugbetaling doen als iemand van de reservelijst je plaats kan innemen.

Is de fotoshoot al volzet op het moment dat je inschrijft, dan kom je terecht op een wachtlijst (we verwittigen je dan bij eventuele afzeggingen, en/of noteren alvast je interesse voor een eventuele herhaling van de fotoshoot op een latere datum).

Belgiumdigital behoudt het recht om deze fotoshoot te annuleren c.q. uit te stellen tot een latere datum als er onvoldoende aanmeldingen tijdig ontvangen zijn. In voorkomend geval wordt het betaalde bedrag teruggestort en krijgen de aangemelde deelnemers voorrang bij een latere herneming.

Kort voor de fotoshoot krijgen alle ingeschreven deelnemers nog de laatste praktische instructies per e-mail toegestuurd.

We kijken ernaar uit om samen op 16 september een bijzondere dag te beleven!

Het Belgiumdigital team