SD Straatfotografie – Lier

Op zaterdag 10 februari 2024 organiseert Belgiumdigital een SD straatfotografie in LIER.

We schenken tijdens deze Shooting Day extra aandacht aan de specifieke elementen van straatfotografie, aangevuld met individuele creatieve en inspirerende opdrachten. Die kunnen makkelijk door iedereen die dat wil en met elk fototoestel uitgevoerd worden. Belgiumdigital medewerkers zorgen desgewenst voor begeleiding waar nodig.

Bereid je dus maar voor op een erg leuke en gevarieerde namiddag!

We komen samen om 13 uur op Parking DE MOL, Aarschotsesteenweg 5 Lier, waar parkeren gratis is (zie kaartje). Voor wie liever met het openbaar vervoer komt: het NMBS-station ligt op ca. 1,6km van de parking.

Daar krijgen jullie wat meer specifieke uitleg over straatfotografie en kennen we ook de individuele opdrachten toe.

Onder begeleiding van onze eigen Belgiumdigital gidsen starten we dan onze wandeling van ongeveer 3,5 km (zie wandelkaartje) waarbij we een aantal leuke hoekjes van Lier aandoen.
Naast bijzonder geschikt voor straatfotografie is Lier uiteraard sowieso al een heel fotogenieke locatie.

Onderweg bespreken we geregeld bepaalde situaties en/of fotogelegenheden die onze aandacht verdienen. Daarnaast is er natuurlijk gelegenheid voor een natje en een droogje. Op die manier leren we elkaar beter kennen en wisselen we tips en ideeën uit.

Er zijn geen specifieke eisen voor je foto-uitrusting. Voor straatfotografie wordt meestal een lens met vaste brandpuntsafstand gebruikt (35 tot 50mm op fullframe, 23 tot 35mm op APS-C). Die beeldhoeken zitten uiteraard ook vervat in je standaard zoomlens (bijvoorbeeld 24-70mm resp.18-55mm), al wordt je creativiteit extra uitgedaagd door de hele SD met slechts één barndpuntsafstand te fotograferen!
Zorg in elk geval voor opgeladen batterijen en voldoende geheugenkaartjes.

Praktisch

 • zaterdag 10 februari 2024 van 14 uur tot 17 uur
 • parkeren en verzamelen: Parking De Mol, Aarschotsesteenweg 5 Lier (gratis)
 • deelname is gratis voor iedereeen, het aantal deelnemers is onbeperkt

Inschrijven

Inschrijven is verplicht (omwille van onze verzekering) en doe je uiterlijk op 7 februari door een e-mail te sturen naar shootingdays@belgiumdigital.com met vermelding van je naam/nickname en eventueel het aantal personen waarvoor je inschrijft.


Hieronder nog enkele sfeerbeelden uit Lier:


Achteraf

 • Deel je beste foto’s met de hele Belgiumdigital community
  Plaats een post op ons forum (in de forumdelen Workshop – Evenement Foto’s of in Mensen), of in onze belgiumdigital.com Facebook groep.
 • Maak kans op publicatie in het fotomagazine Shoot
  We voorzien een verslag van deze Shooting Day in het Belgiumdigital-katern van één van de volgende edities van het fotomagazine Shoot. Wil je graag dat jouw (beste) foto daarvoor in aanmerking komt, stuur die dan door als jpg-bestand naar shootfoto@belgiumdigital.com (min. 2000 pixels aan de langste zijde, max. 4MB bestandsgrootte).
  Als je een foto instuurt geef je daardoor automatisch de toelating aan Belgiumdigital en aan de uitgever van Shoot om deze foto (met jouw naamvermelding) te publiceren in het Shoot magazine en op de www.belgiumdigital.com en www.shoot.be websites.