‘Licht voor beginners’ – 23 maart 2024

Mensen vormen een belangrijk onderwerp in de fotografie: denk maar aan foto’s van je familie bij speciale gelegenheden (communie, lentefeest, huwelijk …) of op reis, geposeerde portretten van huisgenoten, vrienden of medewerkers, … Vaak worden deze foto’s binnenshuis gemaakt en heb je al snel behoefte aan extra licht. Ook buitenshuis kan een bijkomende lichtbron voor een beter resultaat zorgen. Het daarvoor nodige materiaal vind je vandaag in allerlei soorten en prijscategorieën.

In deze workshop willen we mensen met weinig of geen ervaring de basisbeginselen aanleren om off-camera flitsers en continu-lichtbronnen te gebruiken voor portretten. We kijken naar eenvoudige en betaalbare oplossingen die je met een minimumbudget makkelijk thuis kan realiseren. Je eigen betaalbare thuisstudio dus! Na een inleidend gedeelte zetten we jullie zelf aan het werk bij het plaatsen en instellen van één of twee lichtbronnen in functie van het gewenste resultaat. De workshop is beperkt tot maximaal 12 deelnemers, zodat iedereen in alle rust het geleerde in de praktijk kan toepassen.

Locatie

Voor deze workshop zijn we opnieuw te gast in Brasserie De Swaen, Belgiëlei 1, in Herentals. Daar kunnen we ongestoord werken in verschillende ruimtes. Gratis parkeren kan in de onmiddellijke omgeving langs de rijweg. Het trein- en busstation bevindt zich op ca. 600 m loopafstand.

Dagverloop

We verzamelen om 10u30 in De Swaen. Om 11u00 stipt starten we met een inleidend gedeelte.
Na een korte broodjeslunch verdelen we de deelnemers in groepjes van maximum 4 personen die dan telkens een uur lang aan de slag gaan bij drie verschillende opstellingen, elk met typisch lichtmateriaal, een model en een begeleidende BD-fotograaf. Zo verzamel je een gevarieerde selectie aan inzichten en portretten.
We voorzien het einde van de workshop rond 17u30.

Zelf mee te brengen
 • eigen camera en objectieven
 • eventueel statief
 • goed humeur!

Belgiumdigital zorgt voor alle lichtapparatuur, triggers, modellen en coaches. Het gebruik van een eigen flitser is NIET toegestaan!

Deelnameprijs

De deelnameprijs bedraagt €95,00 per persoon voor vzw-leden van Belgiumdigital en €125,00 voor andere deelnemers. Inbegrepen zijn:

 • vergoeding voor locatie, workshop en modellen;
 • gebruik van alle lichtmateriaal (incl. triggers voor flitsapparatuur) en hulpmiddelen;
 • begeleiding door BD-fotografen Jacques, Leon en René;
 • broodjesmaaltijd en drie consumpties;
 • verzekering aansprakelijkheid tegenover derden (onder de Belgiumdigital polis).
Inschrijven

Het aantal deelnemers is beperkt tot 12, wees er dus snel bij!

Vooraf INDIVIDUEEL inschrijven is verplicht, uiterlijk op 15 maart 2024, en gebeurt via een e-mail naar flitsen-beginners@belgiumdigital.com met vermelding van:

 • volledige naamvan de deelnemer;
 • voor vzw-leden: je nicknameen je vzw-lidnummer;
 • de exacte naam die als mededeling bij de overschrijving zal worden vermeld (zodat we de betaling aan de deelnemer kunnen koppelen).

Je ontvangt vervolgens een bevestigingsmail met verdere betalingsinstructies. (Verwittig ons via vzw@belgiumdigital.com indien je binnen de 24 uur geen e-mail ontvangt).
Enkele dagen vóór de workshop sturen we nog een mail met gedetailleerde praktische informatie.J

Je inschrijving voor de workshop is pas definitief na ontvangst van het verschuldigde bedrag op onze bankrekening, uiterlijk op 17 maart 2024. Wij kennen de plaatsjes definitief toe volgens het tijdstip van ontvangst van de betaling.

Vergeet niet dat je inschrijving pas in aanmerking komt nadat we het verschuldigde bedrag op onze bankrekening ontvangen hebben.
(BE81 7350 2015 0524 van Belgiumdigital vzw, met vermelding van flitsen-beginners) en je eventueel je BD-lidnummer).

Is de workshop al volzet op het moment dat je inschrijft of betaalt, dan kom je eerst terecht op een wachtlijst (we verwittigen je dan bij eventuele vrijgekomen plaatsen) en noteren we daarna alvast je interesse voor een eventuele herhaling van de workshop op een latere datum. Bij eventuele afzegging na 17 maart kunnen we helaas geen terugbetaling meer garanderen. Belgiumdigital behoudt het recht om deze workshop te annuleren c.q. uit te stellen tot een latere datum indien er onvoldoende aanmeldingen ontvangen zijn op 15 maart 2024. In voorkomend geval wordt het betaalde bedrag teruggestort en krijgen de aangemelde deelnemers voorrang bij een latere herneming.

We kijken ernaar uit om samen op 23 maart een bijzondere en leerrijke dag te beleven!

Het Belgiumdigital team