‘Pix on the Road’

Seminar over reisfotografie met Piet Van den Eynde

Dit seminar wordt jammer genoeg uitgesteld tot een latere datum.
Wie al had ingeschreven wordt persoonlijk verwittigd.
Onze excuses hiervoor!

Of je nu verre, exotische reizen maakt of liever kortere trips dichter bij huis, het is altijd leuk om daar als fotograaf mooie herinneringen aan over te houden.
In dit seminar krijg je een overvloed aan handige tips en goede raadgevingen om de (soms beperkte) tijd optimaal te gebruiken.

Over de spreker

Piet Van den Eynde is alom bekend als freelance fotograaf, auteur en trainer. Sinds hij in 2009 een camera, een paar lenzen en een flitser in zijn bagage stak en een jaar door Turkije, Iran, India en Indonesië fietste, is hij gebeten door het reisfotografie-virus. Eerder dit jaar publiceerde hij al een handig 101 Tips voor Reisfotografie boekje. Dit najaar volgt nog een ‘The Art of Travel Photography’ video cursus, geheel op locatie opgenomen in Kolkata (India) samen met reisgezel Matt Brandon.

Praktisch

Het seminar gaat door in de ruime en gezellige benedenzaal van Cinema Roxy Palace, Statiestraat 5, 2840 Rumst. De locatie ligt op korte afstand van de E19-afrit nr.8 en vlak naast de stelplaats van De Lijn bussen. Gratis parkeren kan in de omliggende straten en (beperkt) aan het kerkplein (ca. 200m).


Agenda

13.30 uur – onthaal met drankje en gebakje
14.00 uur – Deel 1: Vóór en tijdens de reis
15:30 uur – pauze
16.00 uur – Deel 2: Na de reis
17.30 uur – tombola & napraten
18.30 uur – einde

In het eerste deel heeft Piet het over de voorbereiding van de reis: welk materiaal neem je best mee? Wat zijn nuttige en essentiële accessoires? Wat zit er in Piet zijn fototas?
Daarna komt het fotograferen tijdens de reis zelf aan bod: hoe vind je het goeie shot? Hoe benader je mensen? Wat met compositie en storytelling? Hoe het (omgevings)licht naar je hand zetten?

Tijdens het tweede deel besteedt Piet aandacht aan het opslaan, organiseren en annoteren van je beelden na terugkeer. Hij overloopt hoe je met Lightroom Classic zowel de basiscorrecties als vaak voorkomende verfijningen aan je reisfoto’s toevoegt. Tot slot deelt hij zijn tips en adviezen om je afgewerkte foto’s te bewaren en te delen, bv. door snel een ‘reismagazine’ samen te stellen.

In beide sessies gaat Piet in op de vooraf ingestuurde vragen. Ook de dag zelf zijn (voor zover de tijd toelaat) nog vragen welkom!

Aan het eind van de dag verloten we vijf kortingsbonnen t.w.v. €30,00 voor een CEWE-fotoproduct naar keuze.

Inschrijven

Vooraf inschrijven is verplicht, uiterlijk op 10 november 2022.

De deelnameprijs bedraagt €35,00 per persoon voor leden van Belgiumdigital vzw, en €45,00 voor anderen.
Inbegrepen zijn twee bonnetjes voor een eenvoudige consumptie (koffie, thee, water, fris) en deelname aan de tombola. Opleg voor andere consumpties of betaling van bijkomende dranken is voor eigen rekening.

Inschrijven kan door een e-mail te sturen naar pixontheroad@belgiumdigital.com met vermelding van:

  • het aantal deelnemende vzw-leden en/of niet-leden (duidelijk apart vermelden graag)
  • voor vzw-leden: de nickname(s) en de lidnummer(s)
  • de exacte naam die bij de overschrijving zal worden vermeld (zodat we betaling aan de deelnemer(s) kunnen koppelen)
  • maximum twee eigen vragen per deelnemer om aan Piet voor te leggen.

Je ontvangt vervolgens per e-mail een betalingsuitnodiging (en eventueel verdere informatie).
Je inschrijving voor het seminar is pas definitief na ontvangst van het verschuldigde bedrag op onze bankrekening, uiterlijk op 10 november 2022.

We hopen jullie erg talrijk ‘on the road‘ te mogen ontmoeten!

Het Belgiumdigital team